Doğalgaz Sobası Satın Alma Rehberi




            Doğalgaz sobası satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunları dikkate alarak en verimli ve ekonomik tercihi yapabilirsiniz.
            Her ürün alışverişinde olduğu gibi, doğalgaz sobası alırken de dikkat etmeniz gereken en önemli kriter, ürünün ihtiyacınıza cevap verip veremeyeceğidir. Doğalgaz sobası alırken Kalori Gücü(Kcal)’nün ne kadar olduğuna dikkat ederek, odanın ısıtılması için yeterli kapasitede olup olmadığı kararını verebilirsiniz.

            Öncelikle odanızın iki kenarının uzunluğunu çarparak kaç metre kare bir odaya sahip olduğunuzu tespit etmeniz gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra aşağıdaki tabloya göre bir karar verebilirsiniz:


        Oda Büyüklüğü
Soba Kalori Gücü
5m2 – 10m2
3.000 kcal/h
10m2 – 20m2
8.000 kcal/h
20m2 – 35m2
10.500 kcal/h
35m2 – 40m2
12.000 kcal/h

            Ardından dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan birisi de emniyet sisteminin olup olmadığıdır. Baca çekimi olmadığı anda ateşlemeyi otomatik olarak kapatabilen doğalgaz sobaları artık oldukça yaygın olarak satılmaktadır.
            Eğer sobanızı oturma odasına kuracaksanız, Bacalı veya Hermetik olarak iki seçenekten birisini tercih edebilirsiniz. Ancak yatak odaları için Bacalı Doğalgazlı sobaların kurulumu birçok şehir belediyelerince yasaklanmıştır. Hermetik sobalar atık gazı doğrudan dışarıya attığı için daha güvenlidir. Ancak bacalı sobalar, bacadan çıkan gazın sıcaklığını da odaya aktardığı için, küçük miktarda da olsa verimi artı yönde etkiler.
            Bu kriterlerin dışında ürün şıklığı, marka güvenilirliği, yetkili servis ağı genişliği, ürün fiyatı gibi seçenekleri ayrıca göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
            Bizler İntek Ticaret olarak sorularınızı her zaman olduğu gibi hızlı ve güvenilir bir şekilde yanıtlamaya hazırız. Lütfen sorularınızı çekinmeden bize iletiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Oda Termostatının Hassasiyeti Hakkında Genel Bilgiler

Kaskad Sistem Nedir?

Oda Termostatı ile Termostatik Vananın Birlikte Kullanılması